fallback

Терористите, нападнали концертната зала Батаклан в Париж, нямаха нищо общо на външен вид с бунтовници, изглеждаха като обикновени хора. Това каза за телевизия France 24 очевидец - журналистът от радио Europe 1 Жюлиен Пирс.

Вижте едно от видеата от кървавата нощ, сцените са ужасяващи и не са за хора със слаби сърца

Жюлиен Пирс разказа, че нападателите са влезли в залата през заден вход, предназначен за публиката. Пирс се оказал на десетина метра от тримата терористи, отишли най-навътре в залата. Видял единия от тях от съвсем близо.

„Хора като вас и мен. Без маски, с открити лица. По-скоро с бяла кожа. Този, когото видях, беше много млад. Беше най-много на 20 години. Имаше малка брадичка и малка шапчица на главата. В тълпата нямаше да разпознаем терорист в този човек, насочил към нас автомат Калашников и изпразващ пълнителите един след друг по нещастните хора пред него“, каза Пирс.

Той описва нападателите като хора, които са се държали абсолютно хладнокръвно. Те не са общували помежду си, явно всеки е имал своя определена роля в нападението.

Терористите са разстрелвали методично хората с кръгови откоси, стремейки се да убиват колкото може повече хора и веднага щом им свършвал пълнителят, го сменяли с нов.

„Това се случваше през първите 3-4 минути. Аз, както и стотици други хора, бях притиснат към пода. Върху мен лежеше друг човек или двама, което може би е спасило живота ми“, разказа очевидецът.

Някои хора по думите му са се възползвали от кратките моменти, в които бандитите са презареждали оръжието си, за да избягат по-далеч и да намерят укритие.

Журналистът не е забелязал някакви външни признаци, по които да съди към кои сили са принадлежали терористите.

Очевидецът смята, че целта им не е била вземането на заложници. Те нападнали, за да успеят да убият колкото е възможно повече хора.

От първия момент на атаката е имало много ранени или агонизиращи, които молели да не ги убиват, но бандитите хладнокръвно доубивали хората с изстрел в главата.

„Това беше методично, хладнокръвно. Те бяха там, за да убият колкото се може по-голям брой хора“, каза журналистът от Europe 1.

Описвайки обстановката, той каза, че се чували виковете на хората, съпроводени от изстрели. Нищо не е сочело, че терористите имат намерение да взимат заложници и да поставят някакви искания.

По последни данни броят на загиналите при терористичните актове в Париж е 128 души, ранените са 250, съобщи френската телевизия BFM-TV, като се позова на градските власти. Най-малко 98 души са в критично състояние, пише Interfax.ru.

Във Франция е обявено извънредно положение, засилен е контролът по границите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

до 38

преди 8 години

На килограм ли ще ги мерим жертвите. Като малък си участвал в Кой е по-по-най а ? Много ти е сбъркано мисленето.

41

История бг

преди 8 години

На това, се казва дежавю. 1876 Батак 2015 Батак клан. Така ли е госпожо М. Балева?

40

doanonimen

преди 8 години

До Анонимен ПОЛУДЕ ЛИ СТЕ АНОНИМЕН , АМРИКАНЦИТЕ БИЛИ ГО НАПРАВИЛИ МНОГО ПЛОСКО И ЕЛЕМНТАРНО!

fallback