Снимка: архив, Reuters

Пияни мъже с военни униформи се разходиха с БТР по улиците на руския град Чита, пише Lenta.ru, като цитира сайта на МВР в Забайкалския край.

На 18 август вечерта в полицията е подаден сигнал, че пред магазин е паркиран бронетранспортьор, на който се качил млад мъж, изглеждащ пиян. След това бронираната машина тръгнала. По думите на очевидци БТР-ът навлизал в лентата за насрещно движение, създавайки аварийни ситуации.

Служители на правоохранителните органи задържали бойната машина в двор на жилищна сграда. Намиралите се обаче вътре двама мъже, видимо пияни, отказали да излязат. Инспекторите от пътната полиция разбили стъклото, вероятно с чук и измъкнали мъжете.

"На водача на бронетранспортьора са съставени протоколи за шофиране в пияно състояние, а освен това той не е имал право да управлява БТР. Задържаните военнослужещи са предадени във военната комендатура", съобщиха от регионалното управление на МВР.

Пред агенция Чита.Ру местен жител разказа, че бойната машина е била открадната от военна част. БТР-ът е бил задържан от пет екипа на пътната полиция, като преследването на машината приключило едва след като тя се натъкнала на някакво препятствие и спряла.

След медицинско освидетелстване и установяване на факта, че са били пияни, военнослужещите ще бъдат уволнени от армията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase