Снимка: Архив Булфото

Българският държавен глава Росен Плевнелиев поздрави президента на Съединените американски щати Барак Обама по повод Деня на независимостта - 4 юли, съобщи прессекретариатът на президента.

В поздравителния адрес президентът Плевнелиев изразява увереност, че българско-американските отношения ще продължат да стават все по-интензивни и ще се развиват във възходяща посока.

"България и САЩ са съюзници и стратегически партньори", посочва президентът Плевнелиев и отбелязва съвместните усилия на двете страни за противодействие на заплахите в света.

Държавният глава отбелязва, че България и САЩ имат активно и ползотворно сътрудничество в сферата на сигурността и отбраната, правоприлагането, върховенството на закона, икономиката, културата и контактите между хората.

"Убеден съм, че България и САЩ ще продължат да работят за задълбочаване на търговско-икономическите връзки, за работещи бизнес партньорства и увеличаване на търговския обмен.

Сътрудничеството в енергетиката също има първостепенна важност за страната ни. Задълбочаването на конструктивния диалог е важно за постигането на конкретни резултати в областта на енергийната сигурност и диверсификацията", посочва президентът Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase