Снимка: bgonair.bg
fallback

Украйна отново поиска военна помощ от САЩ. Премиерът на страната Арсений Яценюк заяви, че армията се нуждае от отбранителни, а не от нападателни оръжия. Мотивът му - Минското споразумение може да се изпълни само със силна и добре оборудвана украинска армия.

"Ние правим всичко възможно за постигането на мирно решение, но дипломатите трябва да ни помогнат", каза украинският премиер, визирайки факта, че много европейски държави се противопоставят на трансфера на оръжия от Вашингтон към Киев.

"Ако някоя страна от ЕС, особено някоя от "голямата седморка", не гледа положително на идеята за доставките на оръжия за Украйна, това ще повлияе пряко на решението на Белия дом", посочи Яценюк.

Той се оплака, че предоставяната помощ от страна на ЕС не е достатъчна.

Междувременно чешкият външен министър Лубомир Заоралек заяви в телефонно интервю, че ЕС ще запази санкциите срещу Русия до края на годината, дори да е на лице напредък по минското споразумение. И това ще стане в текущия им размер – нито ще бъдат увеличени, нито намалени.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Боби

преди 9 години

До пикин 26Пикин, Не руснаците избиват собствения си народ, Националистите Украинци заедно с НЕОНацистите от Десен сектор искат всвички да говорят само на Украински, да забравят Руския и други езици. Да се подчиняват безпрекословно на Киевската Хунта. Всеки който вдигне глас срещу тях го тероризират. Е хората от Донбас казаха "СТИГА" и взеха оръжиет в ръце.

21

взгляд

преди 9 години

само фантазии на бити като кучета мухали кореспондента ми от луганск ми съобщи че ако до месец не вдигнат бялото знаме влизат в киев тои предполага че американците ще ликвидират порошенко

20

Анонимен

преди 9 години

Супер! Щом искат отбранителни съоръжения, да им доставят в огромни количества памперси, кондоми и бял вазелин. Като видят, че повече няма накъде, да се изтропкат кротко в памперсите, да почистят и изхвърлят, да си плеснат по една шепа вазелин на хралупите и да разпечатат и кондомите, но не със зъби, за да не ги повредят. Като дойдат рашъните да се помолят да бъде с предпазно средство, защото СПИН е СПИН и по време на война. Всичко друго е кауза пердута...

fallback