Сергей Наришкин. Снимка: архив, Reuters

Русия има интерес от засилване на мира и стабилността на Корейския полуостров и постепенното обединяване на корейския народ. Това заяви председателят на руската Държавна дума Сергей Наришкин, който е на официално посещение в Сеул, предаде ТАСС.

По време на кръгла маса, посветена на историческите и културните аспекти на руско-корейските отношения, той декларира, че Москва ще балансира между интересите на Северна и Южна Корея и ще помага за перспективния процес на "постепенното движение към обединението на корейския народ".

Наришкин изрази пълна подкрепа за предложението на южнокорейската страна за създаването на руски културен институт в Сеул.

На срещата си с председателя на Националното събрание на Южна Корея Чхун Уи Хуа руският гост заяви, че двете страни трябва да се придържат съм самостоятелни отношения и да не бъдат "заложници на разни външнополитически фактори".

Той похвали Сеул, че не са поддава на натиска на трети страни и не се е включил в "антируските санкции", наложени от САЩ и други западни държави.
 

/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

16

Щом Русия

преди 8 години

ще помага, значи жална им майка на корейците...Те ***, първо на себе си да вземат да помогната, пък тогаз на другите.Щото тяхната "помощ" я знаем. Те навремето "помогнаха" на Корея, затова сега имаме две Кореи.В едната има "Хюндай", "Деу", "Самсунг", да не изреждам повече, в другата има "дисциплина", глад, разстрели и манифестации. Някой да знае как се казват колите или телевизорите произвеждани в "руската" Корея ?Та сега пак искат да помагат, що ли ?Прочети още на: dnes.b

15

някой

преди 8 години

Русия е един важен фактор в света, всички се съобразяват с нея и е нормално да се грижат за собствените си интереси.Въпроса е ,къде сме ние и кой му пука от една ограбена страна като нашата.Май е по добре да обърнем внимание на проблемите у нас,да се опитаме и ние да намерим достойно място сред всички.От плюене просто няма нужда,защото сме си с голи дупета...

14

Рашист

преди 8 години

*** ще обедини целия Свят, вЕрвайте ми! Айн Фолк, айн Райх, айн ***!