Ангела Меркел. Снимка БТА
fallback

Уреждането на кризата в Украйна трябва да стане с дипломатически средства, заяви германският канцлер Ангела Меркел в град Айзенах по време на прояви, свързани с европейските избори, предаде ИТАР-ТАСС.

Възнамеряваме да решаваме конфликтите мирно и с дипломатически средства, отбеляза Меркел. Според нея основната цел на ЕС е да се гарантира възможността украинските граждани свободно и независимо да определят бъдещето си.

Във връзка с положението в Украйна канцлерката припомни поуките от историята на разделена Германия. Меркел изтъкна, че основна роля за обединяването на страната й е изиграла Русия и благодари за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 10 години

Вас(такие семена) вот так учили:""Мэр латвийского города пишет генеральному скретарю НАТО:Невозможно прогнозировать,какие угрозы несут жителям города проводящие здесь учения солдаты НАТО,будучи в таком сильном алкогольном опьянении и имея на корабле столь мощную военную технику и вооружение.BayRoot:Моряки НАТО в Вентспилсе ведут себя по-свински, игнорируя законы Латвии и обязательные правила Вентспилсского самоуправления. Они в пьяном виде мочились в общественных местах и на витрины, их тошнило, они употребляли алкоголь в общественных местах, что у нас не разрешено. Также они рвали цвет

41

Герчо с тамбурата

преди 10 години

Меркел, най-смешно е жена когато плаче на чужд гроб. Защо изплака толкова сълзи за Украйна, а не пророни нито една за свободата и суверенитета на Германия отдавна поробена от армията на САЩ и Англия. Русия се оттегли на хиляди километри,но САЩ и техните бази си стоят в Германия.Ами защо не казваш нищо за английската танкова бригада с 1000 танка на ваша територия сега,а продължаваш да плачеш и виеш като хиена на чужд гроб.

40

ognyanz

преди 10 години

Позицията на Германия е пример за нашите политици как трябва да се балансира между интересите на САЩ и Русия. А ние се престараваме за пореден път да слугваме на поредния "голям брат" (който както го разбира) вместо да си траем, за да не си калкулираме само загубите накрая.

fallback