Моника Люински. Снимка: Reuters

Бившата стажантка в Белия дом Моника Люински, с която бившият американски президент Бил Клинтън призна през 1998 г., че е имал "неподходящи отношения", наруши мълчанието си и даде интервю за сп. "Ванити феър", в което описва "световното унижение" след историята за връзката й държавния глава на САЩ, предаде Франс прес.

"Дълбоко съжалявам за случилото се между президента Клинтън и мен", подчертава Люински, която е категорична, че е време да се обърне страницата в своя живот след тази афера.

След близо 15 години почти пълно мълчание, бившата стажантка, която вече е на 40 години, обяснява, че е била толкова мълчалива, че "слухът в някои кръгове бе, че семейство Клинтън трябва да са ми платили. А всъщност нищо не е по-далеч от истината", подчертава тя.

Време е да се спре "стъпването на пръсти около миналото ми и бъдещето на други хора. Решена съм да напиша различен край на историята си", казва Люински.

"Вярно е, че моят началник се възползва от мен, но винаги ще съм твърда по въпроса - това беше връзка по взаимно съгласие", подчертава тя, като посочва, че е станала изкупителна жертва, за да се защити "силната позиция на Бил Клинтън".

След скандала от края на 90-те години, Люински уверява, че е отказала оферти за работа, от които е можела да печели над 10 милиона долара годишно, защото "не изглеждаше правилно да се приеме".

След случката с Клинтън Люински се премества в Лондон, където взема диплома по социална психология в Лондонския икономически университет, след което пребивава в Лос Анджелис, Ню Йорк и Портланд.

Кандидатствала е за редица длъжности в комуникацията и маркетинга, но "заради това, което работодателите тактично наричаха "историята ми", никога не бях подходящият човек за поста", посочва тя.

Бившата стажантка в Белия дом смята, че през 1998 г. е била  "не само най-унизеният човек на света, но вероятно и първият човек, чието световно унижение се разпространи в интернет".

Люински уверява, че целта й занапред е да работи за защитата на жертви на онлайн тормоз и унижения и да започне да говори на тази тема в публичните форуми.

(БТА)

Коментари Напиши коментар

75

Румбо

преди 8 години

Пак еврей.ска история!Другите мълчат и смучат,тая се хвали!Помните ли коя война стана по това време?В Сърбия.Евреи.те си получиха войната,Клинтън остана президент,Моника издуха супата.

74

Анонимен

преди 8 години

***

73

Анонимен

преди 8 години

Кое е сензационното тук - мъж и жена, интимно.Първо всички сме хора, след това сме всичко останало.