Снимка: БТА

Капитанът на изчезналия малайзийски самолет получил двуминутно обаждане малко преди излитането от мистериозна жена, която използвала мобилен номер, закупен с фалшива самоличност, съобщи днес електронното издание на вестник "Дейли мейл".

Според всекидневника това бил един от последните разговори на капитан Захари Ахмад Шах в часовете преди Боинг-777 да излети от Куала Лумпур преди 16 дни.

Още по темата
Разследващите гледат на това като на нещо потенциално значимо, защото всеки, който купува предплатена симкарта за разговори в Малайзия, трябва да попълни формуляр, в който да посочи номера на личната си карта или паспорт, отбелязва "Дейли мейл".

Изданието посочва, че това бе въведено като антитерористична мярка след 11 септември, за да се гарантира, че всеки номер е регистриран на името на проследимо лице.

В този случай обаче полицията проследила номера до магазин за симкарти в Куала Лумпур и открила, че картата е закупена "съвсем неотдавна" от някого, който се е представил с женско име, но е използвал фалшива самоличност, допълва вестникът.

Междувременно Малайзия съобщи, че Франция разполага със сателитни снимки на обекти, които може да са от пътническия самолет, който изчезна преди повече от две седмици, предаде Асошиейтед прес.

Министерството на транспорта на Малайзия посочва в изявление от днес, че е получило снимки от "френските власти, показващи потенциални обекти в района на южния коридор".

Предполага се, че това е близо до района в Индийския океан, където Австралия и Китай също имаха сателитни снимки на обекти, които биха могли да бъдат останки от самолета на "Малейжа еърлайнс" от полет 370, който изчезна на 8 март с 239 души на борда, отбелязва Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase