Снимка: Reuters

Двамата пътници от изчезналия малайзийски самолет от Куала Лумпур за Пекин, които са се качили на борда с откраднати паспорти на италиански и австрийски граждани, са планирали да продължат пътуването си до Европа, пише в. "Дейли телеграф".

Журналист на изданието се свързал с операторка в Пекин на горещата линия на холандската авиокомпания Кей Ел Ем, която го информирала, че двамата подозрителни пасажери са си купили еднопосочен билет от Пекин за Амстердам и е трябвало да пътуват за там в събота. От Амстердам пътищата на пасажерите се разделяли и единият трябвало да пътува до Франкфурт, а другият до Копенхаген, показало още журналистическото разследване, предава БТА.

Още по темата

Същевременно малайзийските власти съобщиха, че са идентифицирали единия от тези двама пътници, предаде ДПА. Малайзийски представител посочи, че този човек е бил идентифициран с помощта на международната разузнавателна агенция, но не предостави повече подробности. Пожелалият да запази анонимност представител на малайзийските власти поясни, че подозрителният пътник не е малайзиец и че не може да уточни от коя страна е той.

"Мъжът не е от Синдзян-Уйгурския район в Китай", каза само той, визирайки автономния китайски район, в който живее уйгурското етническо малцинство.

Малайзийски власти съобщиха освен това, че петната от горивен разлив край бреговете на Малайзия нямат нищо общо с изчезналия самолет, предаде Франс прес. От горивото бяха взети проби вчера и те са били анализирали. Анализите са показали, че те не са от Боинга на компанията "Малейжа еърлайнс". Петното се намираше на 185 километра западно от Малайзия, недалеч от мястото, където беше изгубена връзката с изчезналия самолет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase