Папа Франциск. Снимка: Ройтерс

Папа Франциск се помоли днес за засегнатите от тайфуна, който отне живота на най-малко 10 000 души във Филипините, предаде Ройтерс.

"Желая да изразя близостта си с хората във Филипините и региона. За жалост, има много жертви и пораженията са огромни.

Сега ние се молим в мълчание . . . за нашите братя и сестри и също така ще се опитаме да изпратим конкретна помощ", каза Франциск пред хиляди вярващи, събрали се на площад "Свети Петър".

Папата отправи в Туитър призив към потребителите на социалната мрежа да се включат в молитвата за жертвите на тайфуна Хайян. Посланието му беше препратено почти 30 000 пъти. Тайфунът принуди половин милион души в преобладаващо католическите Филипини да напуснат домовете си.

Страната има най-голямата християнска общност в Азия. Държавният секретар на Ватикана архиепископ Пиетро Паролин предаде в послание до филипинския президент Бениньо Акино "сърдечната солидарност" на Франциск.

"Светият отец също така пожелава кураж на гражданските власти и персонала на службите за спешна помощ в действията им в подкрепа на жертвите на бурята. Той се моли за божествени благословии на сила и утеха за страната", се казваше в посланието.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase