Град Джеда, Саудитска Арабия. Снимка: архив, Reuters

Шест държави от Персийския залив - Бахрейн, Кувейт, Катар, Оман, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, ще въведат медицински тестове за разкриване на гейове и недопускането им на тяхна територия, пише в. "Дейли мейл". Тестът е бил разработен в Кувейт.

Шестте страни членки на Съвета за сътрудничество в Залива (ССЗ) преследват със закон хомосексуалните връзки. Сега властите ще затегнат мерките за недопускане на мъже с хомосексуална ориентация на тяхна територия. За това съобщи Юсуф Миндкар, кувейтският ръководител на общественото здраве към министерството на здравеопазването.

Той заяви, че страните членки на ССЗ провеждат редовни прегледи на имигрантите, когато пристигат на тяхна територия, но сега ще бъдат взети по-стриктни мерки за откриването на гейовете и недопускането им в тези държави.

Извършването на хомосексуални актове с лица на възраст под 21 години е наказуемо с присъди до 10 години затвор в Кувейт.

Миналия месец оманският вестник "Уик" бе спрян заради публикация, която изразявала симпатии към хомосексуалистите. Нелегално е да бъдеш гей в 78 страни, като лесбийките попадат под ударите на закона в 49. Пет държави предвиждат смъртни наказания за хомосексуалисти - Иран, Саудитска Арабия, Судан, Йемен и Мавритания, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase