Лос Анджелис вече забранява найлоновите торби. Снимка: архив, Reuters
fallback

Лос Анджелис стана най-големия град в Съединените щати, който забрани безплатните найлонови торби в хранителните магазини по решение на градската управа, съобщи Асошиейтед прес.

Забраната влиза в сила от 1 януари 2014 г. в големите магазини. Клиентите ще трябва да си носят пазарски чанти или да плащат по 10 цента за хартиени пликове.

Около 2 милиона долара годишно се харчат за почистване на разпръснати найлонови торбички в Лос Анджелис. Градският съвет планира да раздаде 1 милион пазарски торби за многократна употреба в районите с ниски доходи.

Забраната ще се отнася за големите магазини, продаващи нетрайни храни, като предвидената глоба за нарушаването й е до 500 долара. Малките магазини ще имат време до юни 2014 година, докато забраната влезе в сила и за тях.

Магазините ще бъдат задължени да отчитат всяко тримесечие броя на продадените хартиени пликове.

Найлоновите торби вече са забранени в магазините в Санта Моника и Сан Франциско, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 11 години

? е прав , на снимката са изтипосали некакви мръсни , гадни и гнусни *** които са от утайката на обществото. Все едно на статия свързана с БГ да сложат снимки на подобни *** от столипиново или факултета. Трудно е да се отгатне каква ще бъде реакцията и какво ще си помислят хората за нас.

3

?

преди 11 години

Е това ли е представителна снимка от ЛА - купчина ***, клошари и бедняци и деца без бъдеще направени ей така от дрогиран *** баща, вероятно в затвора или умрял от наркотици ?

2

6ifoto

преди 11 години

ние сме на светлинни години пред братския Хамерикански народ по екология

fallback