Снимка: GIS

Министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков се срещна с италианския премиер Енрико Лета в рамките на официалното си посещение в Италия вчера.

Срещата беше фокусирана изцяло върху икономически теми. “В условията на криза в цялото европейско икономическо пространство тази тема се наложи в разговора”,  каза българският премиер след срещата, съобщи правителствената пресслужба.

Двамата министър-председатели  обсъдиха въпросите на енергийната политика, и главно проекта Набуко-Запад, както и политиката на диверсификация на маршрутите и на източниците. “Засегнахме темата за ускоряването на проекта Коридор номер осем от Бургас до Италия, който е вероятно един от най-важните проекти след магистрала Струма”, каза българският министър-председател.

“Италия е третата страна в стокообмена с България и разговаряхме той да бъде ускорен”, заяви Марин Райков. Темата за Шенген също беше в основата на разговорите.
 
 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

Да отиде с гръцкия премиер да обсъжда икономика! Загубена държава.

3

Анонимен

преди 8 години

Всички коментатори по долу са кухи лейки. Райков е най свестния премиер който сме имали от 23 г. Вижте само как постъпи в ситуацията със стачката на границата с Турция, това не беше правено от никой премиер преди него. Да си спомним ББ какво направи с гръцките стачки затварянето на границата. А за *** по долу, да знаете. Италия е 8та икономика в света и е една от трите страни основали ЕС. Италианците са със доста по висок статут в ЕС от британците.

2

Анонимен

преди 8 години

Супер намерил от кого да взема пример и ние все едни модели си намираме после някой ни е виновен защото вместо да се справяме то е по лесно да обикаляме света на общо основание уж работим