Снимка: София Филм Фест

Проблемът със зрението на Силвио Берлускони не е пречка той да присъства лично на апелативното дело по процеса срещу него за данъчни измами. Това решиха вчера съдебни лекари в Милано, отхвърляйки жалбата на бившия премиер, че възпалението на окото не му позволява да напусне болницата, предаде Ройтерс.

Берлускони обжалва четиригодишна присъда затвор за данъчни измами във връзка със закупуването на права на излъчване от неговата телевизионна корпорация Медиасет, пише БТА. Берлускони отрича всякаква вина и в четвъртък заяви, че е жертва на "съдебно преследване /.../което се подновява всеки път, когато възникнат политически сложни моменти в политическия живот на нашата страна."

76-годишният дясноцентристки лидер не успя за малко да извоюва победа в изборите миналия месец, макар че сплоти привържениците си и се представи по-добре от очакваното. Вотът завърши с патова ситуация в парламента, като италианският президент все още се мъчи да състави правителство.

Още по темата

В петък съдебно заседание по друг процес, в който Берлусконие обвиняем за секс с малолетна проститутка, бе отложено, след като медийният магнат влезе в болница заради окото си. Лекарят на Берлускони твърдеше, че възпалението на лявото око причинява болка и нарушава зрението на пациента му. Прокурорът обаче протестира, че хоспитализацията е просто тактика за протакане на делото.

На 7-и март бившият италиански премиер бе признат за виновен по обвинения, че е използвал незаконно в свой интерес поверителна информация във връзка със закупуването на банка от застрахователното дружество Унипол. На първа инстанция той получи присъда от една година затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase