Протестиращи в столицата Манама. Снимка: Reuters

Нови сблъсъци в шиитски села избухнаха през нощта в Бахрейн преди днешния кръг от Формула 1.

Това стана недалеч от пистата "Сахир", на която ще се проведе състезанието, съобщава Франс прес, позовавайки се на очевидци.

Десетки демонстранти скандираха лозунги срещу режима, след което влезли в сблъсъци със силите за сигурност. Въпреки масираното присъствие на полицаи около шиитските села и особено по пътищата, които водят до пистата "Сахир", младежи успяха да блокират за кратко пътища, като подпалиха гуми и кофи за боклук.

"Не на кървавата Формула" е бил един от лозунгите, издигнат от протестиращите.

Жител на шиитско предградие на столицата Манама бе открит мъртъв вчера сутринта, след като заедно с други хора влязъл през нощта на петък срещу събота в сблъсък с полицаи.

Въпреки многобройните протести, кралят на Бахрейн Хамад бин Иса Ал Халифа приветства днес решението кръгът от Формула 1 в страната да се състои и потвърди обещанието си да проведе политически реформи.
 

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

Ами това е риска да провеждаш състезания в дивашки (мисюлмански) държавици където *** като тези на снимката сеят терор и регрес. Ислям и цивилизация са 2 несъвместими неща.

16

анонимен

преди 8 години

Поредна провокация на Иран.

15

aaaah

преди 8 години

Да им се внесе и на тях оръжие, за да има справедливост като в Сирия.....или там не може понеже американският флот има база, и понеже са саудитска марионетка....