Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Компанията Ексън Мобил заяви, че ще предприеме всички необходими мерки за очистване на реката Йелоустоун в щата Монтана от излелия се в нея на 2 юни петрол, съобщи АП.

Говорител на компанията каза, че в реката са се излели между 750 и 1 000 барела петрол. Президентът на Ексън Мобил обеща, че за чистенето на Йелоустоун ще бъдат привлечени експерти от цялата страна.
 
В прессъобщение на компанията се отбелязва, че причината за изтичането на петрол в Йелоустоун не е установена. Ексън Мобил обеща да проведе разследване на инцидента.

Не се съобщава нищо за възможните последици от петролния разлив за околната среда.

Изтичането стана от нефтопровод на компанията Ексън Мобил на 2 юли. Петролопроводът беше спрян, а сегментът, в който е станало изчистването, е изолиран. Поради инцидента населението беше временно евакуирано.

Още по темата

От компанията уверяват, че петролопроводът, на който стана аварията, е бил в изправно състояние и е преминал технически преглед през декември 2010 г.

През миналата година в САЩ стана най-голямата екологична катастрофа, свързана с петролен разлив от сонда на компанията Бритиш петролиум в Мексиканския залив.

Изтичането беше спряно чак след три месеца. Причинени бяха огромни щети на околната среда, отрази се негативно на риболовната промишленост и туризма в региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase