Кадър от взрива на Домодедово. Снимка: БТА

Броят на жертвите от терористичния акт на летище "Домодедово" в Москва достигна 35 души, съобщи ИТАР ТАСС.

До момента са разпознати 18 от телата. Сред жертвите са установени шестима чужденци – двама от Великобритания, а също така граждани на Германия, Таджикистан, Узбекистан и Киргизстан.

По официални данни в болница остават 87 ранени, от тях 48 са московчани, на лечение са и осем са граждани на други държави.

Взривното устройствопо всяка вероятност е било закрепено за тялото на терориста, съобщи говорителят на руския Следствен комитет Владимир Маркин.

"Съдейки по факта, че на мястото на експлозията няма образувала се яма, може да се предположи, че самоделното взривно устройство е било закрепено за пояса на извършителя. Това сочи, че взривът е предизвикан от терорист-камикадзе", посочи Маркин.

Още по темата

По думите му организаторите на терористичното нападение са дезориентирали руските органи на реда като са използвали в качеството на „жива бомба” не жена, а мъж.

Според него руските органи на реда са изработили много ефективна методика за профилактика на подобни престъпления, контролирайки предвижването на предполагаеми жени-терористки.

"В този случай милицията и спецслужбите също разполагаха с информация за евентуални терористични нападения, които могат да бъдат извършени от жени, но взривното устройство в Домодедово бе детонирано от мъж", коментира Маркин.

Той допълни, че на мястото на инцидента продължават да работят следователи от Следствения комитет.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase