Снимка: БГНЕС

Голф звездата Тайгър Уудс официално се разведе със съпругата си Елин Нордегрен, се казва в изявление, публикувано на сайта на спортиста.

В началото на годината Уудс трябваше публично да се извини заради обвиненията в съпружеска изневяра, каквито според признанието му наистина е имало.

Заради скандала 34-годишният спортист изгуби няколко рекламни договора с известни фирми за спортно оборудване.

В съвместно изявление на Уудс и Нордегрен се казва, че вече бившите съпрузи правят всичко възможно разводът да се отрази колкото може по-малко на двете им деца.

"Когато стигнахме до решението да сложим край на нашия брак, главният фокус на нашите доброжелателни дискусии беше необходимостта да се подкрепи тяхното бъдещо благополучие", се казва в изявлението на съпрузите.

Вълната от слухове за личния живот на Тайгър Уудс се вдигна след странен инцидент пред дома на спортиста: Кадилакът, управляван от Уудс, се блъсна първо в пожарен кран, а след това в дърво. Самият Уудс беше открит почти в безсъзнание и с травми по лицето.

Малко преди това в жълтата преса се появиха слухове, че от две години и половина спортистът има връзка със сервитьорка от Лос Анджелис.

След избухването на скандала пет месеца Уудс не участваше в международни състезания.

Още по темата

Тайгър Уудс стана звезда в световния спорт през 1997 г., спечелвайки своя първи турнир на 21-годишна възраст, припомня ВВС. Той е смятан е за един от най-добрите голфъри на всички времена. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase