Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски похвали войските, които се сражават около Бахмут, след като официални лица заявиха, че частите са си върнали териториите по северния и южния фланг на града.

По-рано заместник-министърът на отбраната на Украйна Хана Маляр написа в Телеграм, че Украйна "извършва настъпателни действия" по източната фронтова линия и е напреднала с около 200 до 1600 метра около селищата Орихово-Василовка и Парасковиевка на север от Бахмут и с около 100 до 700 метра около Ивановске и Клишиевка, които са югозападно от града.

Зеленски заяви, че от района на град Бахмут в Източна Украйна са започнали да идват "новините, които очаквахме".

"Благодарен съм на всеки войник, на всички наши защитници, мъже и жени, от които днес получихме новините, които чакахме. Добра работа, войници в бахмутския сектор!", каза Зеленски в традиционното си вечерно обръщение.

Украинският президент каза още, че Русия реагира истерично на всяко действие, предприето от украинските сили, и похвали две украински войскови единици, които "умело, решително и ефективно защитават позициите ни, унищожават окупаторите и напредват".

Русия заяви, че е отблъснала сериозна офанзива на украинските сили в Източна Украйна, но представители на украинските власти заявиха, че украинското контранастъпление още не е започнало, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase