Снимка: архив, БГНЕС

По заповед на украинската армия служителите на всички общински служби трябва да напуснат малкия град Авдеевка в източната част на страната, който беше силно засегнат от руските атаки, предаде ДПА.

"За съжаление Авдеевка все повече се превръща в място от постапокалиптичен филм", заяви снощи военният началник Виталий Барабаш, цитиран от украинската агенция УНИАН.

По думите му заради постоянните атаки градът се е превърнал в лунен пейзаж.

В резултат на това по думите му е взето решение да бъдат евакуирани служителите на общинските служби, които досега са поддържали жизнеспособността на града. Преди войната Авдеевка е имала около 32 000 жители.

Малкият град се намира само на няколко километра северно от контролирания от Русия голям град Донецк. От няколко дни той е в центъра на тежки руски атаки. След неуспешните атаки край Бахмут руските военни сега са преместили фокуса на атаките си към Авдеевка, според украински свидетелства.

(БТА, София Георгиева)
 

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 2 месеца

Кво става? Взехме ли Бахмут, или остават още към то 10тина месеца

97

Анонимен

преди 2 месеца

Ама ако го евакуират да си вземат жените и децата да не кажат пак защо руснаците спасяват деца (опа.. отвличат за да съм полит-коректен) и се срещат със собствените си жени ( опа изнасилват ги исках да кажа )

96

Анонимен

преди 2 месеца

Укропите са отчаяни, ползват безумно скъпи ракети да целят групички по 5-6 кашика, само и само да отбележат някой фраг...