Снимка: БГНЕС

Новият чешки президент Петър Павел очаква с течение на времето подкрепата на Запада за Украйна да намалее, предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление пред германски вестник.

Павел, който е бивш генерал от НАТО, каза, че резултатите от президентските избори в САЩ догодина ще се отразят на европейската помощ за Украйна и затова Киев трябва да си даде сметка, че тази година ще бъде решаваща.

"Ако подкрепата на САЩ отслабне, ще отслабне и подкрепата от редица европейски страни. Украйна трябва да има това предвид", каза Павел в интервю за изданието "Зюддойче цайтунг".

"Трябва да отчитаме умората от войната и какво означава това за подкрепата от западните страни. Тя (подкрепата) ще намалее с течение на времето."

Чешкото правителство и други страни от НАТО оказват военна помощ на Украйна в борбата ѝ с руските сили.

Думите на Павел са едно от първите изявления на лидер на страна от алианса, представляващи сигнал, че пoдкрепата за Киев може да намалее, отбелязва Ройтерс.

(БТА)

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 2 месеца

Остана само Полша да се ежи !Германия си иска подарените територии на Полша от СССР .

48

Анонимен

преди 2 месеца

Що бре , вярвайте още на Англия и сащ !?Ама нещо не се издържа вече , вижда се кои държави ЗАБОГАТЯХА от войната и как ЕС се срива .

47

Анонимен

преди 2 месеца

Къде сте се скрили пак Бг-атлантици ?