Снимка: БГНЕС

От Пентагона заявиха, че още не може да потвърдят съобщенията, че две руски ракети са паднали на територията на Полша - страна членка на алианса. От там обаче подчертаха, че разследват тези твърдения.

"Запознати сме с публикациите в медиите, в които се твърди, че две руски ракети са ударили място в Полша или на границата с Украйна", заяви говорителят на Пентагона Пат Райдър.

Още по темата
"В момента не разполагаме с информация, която да потвърждава, че е имало ракетен удар", заяви Райдър пред репортери, като добави, че Пентагонът "проучва въпроса допълнително".

Както Dnes.bg съобщи, по информация на високопоставен представител на американското разузнаване, цитиран от Асошиейтед прес, руски ракети са паднали днес в Полша близо до границата с Украйна и са причинили смъртта на двама души.

Полската пожарна посочи, че наистина двама души са загинали при експлозия в село Пжеводов, в източната част на страната.

Заради случилото се премиерът Матеуш Моравецки свика спешно извънредно заседание на правителствена комисия за националната сигурност.

Предполага се, че ракетите са паднали в натовската държава след масовите бомбардировки на Русия над украинските градове по-рано днес, при които бяха изстреляни над 100 ракети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase