Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Трима души загинаха в резултат от нападението с дронове-камикадзе в Киев, според Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на президентската администрация на Украйна.

Според публикация на Антон Геращенко в Twitter двама от загиналите са младото семейство Богдан и Виктория, на 34 години. Съобщава се, че те са очаквали първото си дете след няколко месеца.

В украинската столица се провежда спасителна акция, като 19 души са били извадени живи от руините. Видеа и снимки, разпространени в Twitter, показват, че сред спасените е и котката Фила, която е била в жилищната сграда, уцелена от дрон.

Кадри от камери за видеонаблюдение, за които се твърди, че са от вътрешността на жилищната сграда, ударена в центъра на Киев тази сутрин, публикувани от украинското издание Censor.NET, се разпространяват в социалните медии.

Твърди се, че уцелената сграда е построена през 1917 година и е оцеляла през две световни войни, но не и "руският свят".

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че днешните удари с дронове срещу Киев са част от "геноцида на украинския народ".

"Руснаците се нуждаят от Украйна без украинци. Те искат да ги оставят без отопление, без електричество, без живот. Те се нуждаят от територия – не от жители на Украйна", каза той пред репортери и добави, че всички налични ресурси са използвани за разчистване на развалините от опустошените райони.

Градските власти очакват скоро пристигането на системи за противовъздушна отбрана за защита на столицата от атаки с дронове, добави кметът.

Близо 40 дрона са били свалени из цяла Украйна снощи и тази сутрин, съобщиха украинските въоръжени сили.

На юг около пристанищата на Одеса и Николаев бяха прихванати 26 безпилотни дрона-камикадзе. Към Киев са били изстреляни общо 28 дрона, като 23 са свалени, а 6 са ударили града.

По същото време бяха прихванати и три крилати ракети в Източна Украйна.

Длъжностни лица в Одеса казват, че част от инфраструктурата близо до брега е била засегната от удар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар