Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства успехите на украинската контраофанзива в източната част на страната. Изглежда, че силите на Киев се доближават до превземането на ключовия град Лиман, който Москва превзе през пролетта.

"Имаме значителни резултати в източната част на нашата страна. Вече има достатъчно публична информация за това. Всички са чували какво се случва в Лиман, Донецка област. Тези стъпки означават много за нас", заяви Зеленски в ежедневното си обръщение към нацията.

Забележките му идват, след като руският президент Владимир Путин официално анексира четири контролирани от Москва области в Украйна на пищна церемония в Кремъл.

Още по темата
"Трябва да освободим цялата си земя и това ще бъде най-доброто доказателство, че международното право и човешките ценности не могат да бъдат нарушени от нито една терористична държава, дори от такава нагла като Русия", заяви Зеленски.

Той заяви, че пътят на Украйна е "труден", но той е път на "независимост, териториална цялост, интеграция с цивилизования свят и социално развитие".

"Пътят на нашия враг също е напълно ясен - поражение, срам и осъждане", каза Зеленски.

Подкрепяният от Кремъл лидер на Донецк заяви, че руските войски и техните съюзници се удържат в Лиман с "последни сили" и че силите на Москва в града са "частично обкръжени".

Коментари Напиши коментар

245

Дино

преди 2 месеца

До християнинТози наркоман ви го слага бавно и блажно всеки час и накрая ще ви вкара и макарите докато ви излезе през жалката,продажна уста !

244

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен , к.245 Предполагам, че току що се връщаш от Украйна. Къде беше там: в Брежани, Рубново или в Странджа - Малко Търново?

243

Анонимен

преди 2 месеца

Американците къде намериха за президент на Украйна този третокласен актьор? Да го махат навреме, достатъчно омръзна на Западна Европа, а ЕС остана без тежко въоръжение. Дори президентът на САЩ, престарелият и с бандитси маниери Бай Дън се оказа мъъничко, но все пак по-умен от малорусина.