Снимка: БГНЕС

Канада ще наложи нови санкции на Русия заради "псевдореферендумите" в четири окупирани области на Украйна, заяви канадският премиер Джъстин Трюдо.

"Канада никога няма да признае резултатите от референдумите или опита на Русия незаконно да анексира украински територии. Възнамеряваме да наложим нови санкции срещу физически и юридически лица, които са съучастници в този най-нов опит за подкопаване на принципите на държавния суверенитет и които са отговорни за продължаващите безсмислени кръвопролития в Украйна", каза в изявление Трюдо, пише БТА.

Още по темата
След петдневно гласуване назначените от Русия служители в четирите окупирани района в Украйна съобщиха, че огромното мнозинство от гласувалите подкрепят присъединяване към Русия.

Трюдо заяви, че Канада поема ангажимента, заедно с международните партньори и съюзници, да отхвърлят "нелегитимните гласувания".
 

Коментари Напиши коментар

78

Кори

преди 2 месеца

До Диана, всичкото което е в РФ сега и наследеното от СССР е боза. Най-справедливо и умиротворяващо ще бъде всичките да минат през ДНК тест и всяка държава да си застане в етническите граници. Ако се окаже ,че няма чисти руснаци по кръв- няма да има Русия.

77

Анонимен

преди 2 месеца

Ами от псевдо-премиер какви други квалификации да очакваме ?! И реклама на Pedigree-Pal ...

76

Диана

преди 2 месеца

Интересно как някоя страна може законно да анексира нечия територия...Този, който незаконно си е присвоил правата над руските територии там е Украйна-това че те са били в границата на Украйна се отнася само за времето през което Украйна е била част от СССР, а не самостоятелна държава