Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че обстрелът на затвор в контролирания от сепаратистите източен район, в който са държани украински военнослужещи, е "умишлено руско военно престъпление", което е отнело живота на повече от 50 души.

"Днес получих информация за нападението от страна на окупаторите на Оленовка (местоположението на затвора), в Донецка област. Това е преднамерено руско военно престъпление, преднамерено масово убийство на украински военнопленници. Повече от 50 загинали", заяви той в ежедневното си обръщение.

В петък Русия и подкрепяните от Москва сепаратисти обвиниха силите на Киев, че са нанесли удар по затвора, като заявиха, че десетки хора са загинали, а десетки са ранени.

Украйна отрича да е имала за цел гражданска инфраструктура или военнопленници.

Руската телевизия показа кадри на разрушени бараки и метални легла. Показани бяха и размазани изображения, приличащи на човешки тела.

Руското министерство на отбраната заяви, че сред украинските военнопленници има членове на батальона "Азов", който защитава завода "Азовстал" в украинския пристанищен град Мариупол.

Русия описва бившето паравоенно подразделение, което в миналото е имало връзки с крайно десни групи, като неонацистка организация.

Коментари Напиши коментар

95

бай путьоБАЦЕ и аз и

преди 1 месец

До УбициенскиЗеленГлист БРАВО БРАВО ПОКЛОН БАЦЕ за ИСТИНАТА!

94

Степа Бандеровски

преди 1 месец

Този хазарски юд.ей много време изкара. Русите умишлено го оставиха, за да види светът що за дявол е, а не да го защитават отвсякъде. Е, вече на всички е ясно. Явно язовците започнаха да ги разпитват и много информация излезе наяве, но има все още оцелели за да разкажат всичко.

93

Анонимен

преди 1 месец

До колегата по долу ами те нали за това забраняват руските телевизии, за да не могат хората в Европа да научават истината. Не всеки има възможност да гледа в Интернет.Те и него ще го забранят мизерници