Снимка: БГНЕС/ЕПА

Най-малко трима души, включително дете, са загинали, а четирима са ранени при украински обстрел на пазар в сепаратистката проруска Донецка област в Украйна, съобщи осведомителната агенция на сепаратистите, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
Донецката осведомителна агенция (ДАН) показа кадри на горящи сергии на централния пазар "Майски" и поне едно тяло на земята. Според агенцията днес някои части на областта са били обстрелвани със 155-милиметрови артилерийски снаряди, каквито използват страните от НАТО. Информацията не може да бъде проверена, отбелязва Ройтерс.

Президентът Владимир Путин много пъти е казвал, че главната причина за така наречената специална военна операция е защитата на рускоезичното население в Донбас от преследване и нападения от страна на Украйна.

Според Киев и западните му поддръжници Русия води непредизвикана от нищо война срещу суверенна държава, която се бие за оцеляването си. Според Украйна руските твърдения за преследвания на рускоезичното население са безпочвени и просто предлог за инвазията.

По-късно днес кметът на столицата на самопровъзгласилата се Донецка народна република Алексей Кулемзин съобщи, че при украински обстрел на същия район на Донецк, в който се намира пазарът, са ранени 13 души, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase