Снимка: БГНЕС/ЕПА

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, подкрепян от Кремъл, публикува видео, в което предупреждава, че Полша може да последва Украйна, предаде Асошиейтед прес.

В записа, качен на официалния профил на Кадиров в Телеграм, той казва, че Украйна е "приключена сделка" и че "ако бъде дадена заповед след Украйна, ще покажем на Полша какво представлява за шест секунди".   

Полша, която граничи с Украйна, снабдява своята съседка с оръжия и друг вид помощ от началото на руското нахлуване на 24 февруари. Освен това тя е приела милиони украински бежанци.

По-късно на записа Кадиров призовава украинския президент Володимир Зеленски "най-накрая да се осъзнае и да приеме условията, предложени от нашия президент Владимир Путин".

Още по темата
Чеченският лидер не за пръв път използва социалните медии, за да възхвалява представянето на чеченските бойци срещу украинските военни и да прави различни непотвърдени изявления за войната в Украйна.

В Кремъл още мислят за нов щурм към Киев, твърдят източнци на независим руски сайт

Предвид настъплението на руските войски в Донбас в средите на Кремъл отново е възникнала надежда, че Москва може "да доведе до победа" войната в Украйна, твърдят два източника, близки до Кремъл, и един от администрацията, цитирани от независимия руски уебсайт "Медуза".

Според тях все по-тревожните изказвания на официални представители на Украйна по повод сраженията в Донбас са знак, че Киев очаква там голямо поражение. И въпреки че резултатите от действията на руската армия не отговорят на предварителните планове на Русия, в Кремъл отново обсъждат евентуален нов щурм към украинската столица, казват те.

Понастоящем "програмата минимум" на Кремъл за обявяване на победа е руските войски да превземат изцяло Донецката и Луганската област. Сега под украински контрол е около 5% от територията на Луганската и над 40% на Донецката област. "Програмата максимум" си остава превземането на Киев.

И висшето ръководство на Русия още не се е отказало от тази цел. "Така или иначе ние ще ги довършим украинците. Най-вероятно до есента всичко ще свърши", казва един от източниците на "Медуза".

Коментари Напиши коментар

271

Каним

преди 9 месеца

Рамзе Каде в Полша. На пърлено прасе по полски с уиски и кафе:)

270

Кадир

преди 9 месеца

OFF

269

Поляк

преди 9 месеца

До руснак. Ами объркайте се и ще видиш кво става за 30 сек, а ядреното оръжие си го заврете нали знаеш къде. Ако имаше и най малка възможност вече да сте го ползвали, ама да приказваш е едно а да ти стиска е нещо др.И мелзчето си го скрийте и то добре че от апапи те му повечето са история към която и той а и вие кплнца вървите. А е. В устата и кйсмет:))