Снимка: БГНЕС

Жена от Украйна стана първа от нейната страна, която изкачва връх Еверест. Това постижение цели да покаже "непобедимостта на украинския дух", заяви 33-годишната Антонина Самойлова, предаде ДПА.

"Украинското знаме трябва да се вее на покрива на света като символ на непобедимостта на украинския дух, особено докато нашият народ преживява толкова трудни времена", допълва тя пред уебсайта "Еверест кроникъл".

Украинката се надява, че мисията ѝ ще повиши морала на украинските ѝ сънародници и на президента Володимир Зеленски. Тя разказа, че баща ѝ и брат ѝ се сражават срещу руснаците и допълни, че вярва, че Украйна ще излезе победител.

Още по темата
Самойлова, която е мениджър на ресторант в Киев заедно с партньора си, е изкачила много от високите планини в света, става ясно от нейния уебсайт. В последния момент тя взела решение да изкачи Еверест, разказва самата тя пред "Еверест кроникъл". Подвигът е бил извършен рано сутринта в четвъртък. После жената е прекарала нощта в лагер II и е пристигнала благополучно в базовия лагер, предаде БТА.

Пролетта е пиковият сезон за хората, които искат да изкачат Еверест. Тази година министерството на туризма на Непал е издало необходимото разрешение само на един украинец и 17 руснаци, съобщиха оттам.

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 1 седмица

Скоро че се качват на сирийски и афганистанските мукяри по центровете където им е мястото а не по хотелите на морето

40

Aман

преди 1 седмица

с тия украинци! Рискувате някой ядосан хаксор да ви срине пишман медията!

39

Шаши

преди 1 седмица

Не разбрахме къде е побито знамето. В базовия лагер или в лагер II. Защото, украинците са уникални лъжци и низки измамници .