Снимка: БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обвини Запада, че е "обсебен" от нацистките идеи и е "във война срещу Русия" в Украйна, предаде Франс прес.

"Последователите на нацистите са обсебени от идеята за отмъщение, но не са готови да се сражават открито срещу наследниците на съветския народ", заяви Лукашенко в реч по случай 9 май, когато се отбелязва победата срещу нацистка Германия през 1945 г., предаде Франс прес.

"Именно затова те заливат Украйна с оръжия", каза президентът, като обвини "западните елити", че са превърнали тази съседка на Русия в "чудовище" и са издигнали "нацизма до ранг на държавна идеология".

За никого не е тайна, че целият западен свят е във война срещу Русия в Украйна, изтъкна 67-годишният Лукашенко. Той управлява Беларус с желязна ръка от 1994 г. и е най-близкият съюзник на руския президент Владимир Путин.

"Повече от 50 западни страни днес са обединени срещу Русия", подчерта беларуският лидер.

Той осъди също и западните икономически санкции, наложени на Москва и Минск заради конфликта в Украйна.

Коментари Напиши коментар

84

Йосиф

преди 5 месеца

Определено с тези мустачки ми прилича на един нацист ама няма да казвам кой... та се чудя дали през 1944г човека не си е хвърлил семето някъде в Беларус по път за Русия :)))

83

Игнат

преди 6 месеца

Въжето и на площада , мустакат чичак !

82

Паню Баирски

преди 6 месеца

И на този дървен комунист му е изпята песента!