Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания оповести нов пакет от санкции на Русия и Беларус в отговор на нашествието в Украйна, засягащи търговия на стойност 1,7 милиарда паунда, с който се цели сериозно да се намали способността на Кремъл да финансира войната в Украйна.

Още по темата
От министерството за международна търговия заявиха, че новите вносни тарифи се отнасят за редица стоки, включително платина и паладий. Забраната за износ пък засяга търговията с химикали, пластмаси, гума и машини. Така стойността на продуктите, обект на британски санкции, ще възлезе на повече от 4 милиарда паунда, предаде БНР.

Новите вносни тарифи покриват стоки на стойност 1,4 милиарда паунда, докато забраната за износа засяга продукти за повече от 250 милиона паунда в сектори на руската икономика, които са най-зависими от британски стоки.

Министърът за международна търговия Ан-Мари Травелиан заяви, че „британските власти са твърдо решени да направят необходимото, за да провалят целите на Путин в Украйна и да попречат на незаконното нашествие, което доведе до варварски действия срещу украинския народ“.

От министерството посочиха, че този трети кръг на търговски санкции, който изключва златото и енергията, ще засегне повече от 96% от вноса от Русия и повече от 60% от стоките, които Великобритания изнася за Русия.
 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.