Снимка: БГНЕС

Русия ще отправи покана до редица американски официални лица, включително заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нуланд, за заседание на парламентарна комисия, която разследва американски биолаборатории в Украйна. Това каза в интервю за ТАСС директорът на отдела за неразпространение и контрол на въоръженията на руското МВнР Владимир Ермаков, цитиран от ТАСС.

„Подготвя се за изпращане поканата на американски официални лица и представители на компании, свързани с военно-биологични дейности, извършвани в биологични лаборатории в Украйна със съдействието на САЩ. По-специално като един от свидетелите на заседание на парламентарната комисия на Федералното събрание за разследване на подобна дейност се планира да бъде призована старшият държавен заместник-секретар на САЩ Виктория Нуланд“, каза дипломатът.

По-рано Държавната дума и Съветът на федерацията приеха резолюция за провеждане на парламентарно разследване на работата на биологичните лаборатории в Украйна, както и за създаване на съвместна комисия за такова разследване. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase