Кадър: БНТ

Две руски ракети са поразили район в Киев, съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко. Първите етажи на 25-етажна жилищна сграда са частично разрушени, предаде БНТ. Двама души са ранени.

Ударите са били извършени в момент, когато на посещение в Киев беше генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Съветът за сигурност на ООН не успя да попречи на войната в Украйна или да я прекрати, заяви той по време на срещата си с президента Володимир Зеленски.

Двамата са обсъдили възможностите за евакуация на хората от завода "Азовстал" в Мариупол.

В поредното си видеообръщение Зеленски коментира и посещението на българския премиер Кирил Петков в Киев.

"С г-н Петков обсъдихме въпроси, свързани с отбраната, енергетиката и транспорта. Санкциите срещу Русия, които са необходими за мира. Обсъдихме също нашето сътрудничество на ниво Европейски съюз. Много важно споразумение за ремонт на наше военно оборудване в български производствени мощности. Друг въпрос, по който се договорихме, е доставката на украинска електроенергия за България и използването на Трансбалканския газопровод, съвместно с българската страна. Благодарен съм на България за възможността да използваме пристанище Варна за износ на наша земеделска продукция", заяви украинският президент Володимир Зеленски.
 

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 10 месеца

Май е време да ви блокирам.То бива пропаганда и дезинформация,ама вие сте дъното

47

НалиТака

преди 10 месеца

В Ирак,Сирия,Либия,Югославия,Афганистан,пък и тези,бомби,които сринаха до основи два квартала в София бяха пълни с краварска демокрация .АНКЕТА: Заслужава ли за нъде кастриран жидът-безродник Сулюейман Паситто?Ако"да" - палец нагоре, ако"не" - надолу.

46

Никой

преди 10 месеца

Не е вярна информация, по точно ударите са от украинските сили