Дмитро Кулеба. Снимка: архив, БГНЕС

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви в интервю по националната телевизия, че сега всички са жадни за новини и сензации, но въпреки това язвително посъветва всички, които ще участват в преговори с Русия „да не ядат и пият нищо и за предпочитане да не докосва никакви повърхности“, предаде Ройтерс.

Още по темата
Думите му са по повод твърденията, че в началото на месеца руският олигарх Роман Абрамович и представители на украинския екип за преговори са проявили симптоми на отравяне.

Членове на украинската делегация на преговорите с Русия за спиране на войната в Украйна отрекоха медийните съобщения, че са станали жертва на отравяне, предаде ДПА.

Всички членове на делегацията се чувстват добре, каза украинският преговарящ Михайло Подоляк, цитиран от украински медии. „В момента в информационната сфера има много спекулации, най-различни конспиративни теории“, заяви той.

Американският вестник „Уолстрийт джърнъл“ вчера писа, цитирайки и изводи на разследващия сайт Белигкет, че украински преговарящи, включително руският олигарх Роман Абрамович, получили в началото на този месец, вечерта на 4 март, признаци на отравяне. Това било дело на хардлайнери в Москва, които искали да провалят разговорите.  Това бе съобщено, преди днес в Истанбул да бъдат подновени мирните преговори между Русия и Украйна, припомня БТА.

Един от членовете на украинската делегация Рустем Умеров, посочен от „Уолстрийт джърнъл“ като един от тровените, написа във Фейсбук, че е добре и призова да не се вярва на „жълтите новини“. Води се информационна война, посочи още той.


 

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 11 месеца

Най-модерното бойно отровно вещество на Путин. Казва се "Тъпичок". Произвежда се в лабораторията на Пригожин. Инжектира се вътрешно тролно. До момента е показало отлични резултати, но само по една обособена специфична контролна група задунайско губернийско ***. Същото е тъпо, упорито и червено. До момента няма успях при прилагането му върху хора, но опитите продължават.

44

не може да бъде!

преди 11 месеца

Украинците като Кулеба са мозъчно отровени ,така че отравянето е налично!

43

Анонимен

преди 11 месеца

Другите двама със сигурност са били засегнати,но сега отричат,за да не се разкрие тайното оръжие на украинците.По спечения мозък на Джо Байдън и Борис Джонсън,които се държат неадекватно се вижда какво е.Украинците сега се опитват да потулят нещата и да обвинят друг.За какво му е на Путин да наврежда на Абрамович?Путин има изгода Абрамович да е жив,а украинците имат нужда от богати с опечен мозък,които да контролират лесно.