Снимка: архив, БГНЕС

Днес до вечерта вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб до умерен и с него температурите ще започнат да се повишават - преобладаващите максимални ще са между 10° и 15°, в София - около 13°, сочи прогнозата на НИМХ.
 
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
В планините в източната половина на страната ще бъде предимно слънчево. В масивите в Западна България облачността ще е предимно значителна, но само на изолирани места ще превали слаб сняг. Вятърът малко ще отслабне и ще бъде умерен и силен от северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В петък вятърът временно ще се усили до умерен, затоплянето ще продължи. Облачността ще се увеличи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

В събота ще остане топло, с максимални температури около 20°. Облачността ще е променлива, на места с краткотрайни валежи от дъжд, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е от западната четвърт, по-често умерен.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase