Снимка: БГНЕС

Днес минимални температури в страната ще са от 13 до 17 градуса. Над страната облачността ще бъде разкъсана. Преди обед над североизточните райони ще има повече облаци. Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 27 до 33 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето ще има разкъсана облачност, повече в сутрешните часове по северното крайбрежие. Следобед облачността ще намалява. Вятърът ще бъде от североизток, до умерен, със скорост до 25 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 25-28 градуса.

Плътни облаци от океана ще заемат западните части от континента, като се оформят два центъра с по-съществени валежи - над крайните западни територии и над северната част от континента. Валежи и силни ветрове се очакват в Португалия и над Западна Франция.

У нас в петък ще се задържи топло със следобедни превалявания в планините от северозападните райони и по поречието на Дунав. В събота ще премине хладна вълна със студен атмосферен фронт, очакват се валежи с проливен характер в централните и североизточните райони.

В неделя и понеделник дъждовете ще бъдат често явление и ще бъде хладно за сезона. Дневните температури в южните райони ще достигат едва 26-27 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase