Снимка: БГНЕС

И през следващите дни ще бъде топло и подходящо за плаж.

"Съботата ще бъде най-топлият ден от поредицата слънчеви дни над нашата страна. Температурите ще бъдат от 32 до 37 градуса в крайните южни райони. По Черноморието 29-30 градуса. Температурите малко ще се понижат в неделя. Превалявания се очакват главно в планините от западните райони на Стара планина", посочи синоптикът Петър Янков за "България сутрин".

Още по темата


По думите му през първата половина на следващата седмица ще превалява главно в западните и централните части на нашата страна, а в четвъртък и петък се очакват краткотрайни валежи по Северното Черноморие и по южното ще превали, но съвсем слабо.

"Температурите в края на следващата седмица ще придобият по-нормални стойности, близки до средните за началото на август, между 28-33 градуса", съобщи Янков пред Bulgaria ON AIR.

"Гръмотевичният облак е характерен за пролетно-летния сезон. Лятото е сезонът на купестите области. Гръмотевичният облак се ражда от купестите облаци. Опасната форма на облака е, когато достигне до купесто-дъждовен облак. Облакът може да се познае по цвета", каза синоптикът.

Коментари Напиши коментар