Снимка: Bulgaria ON AIR

Ще спре ли да вали през летния юли, коментира специалист. "В средносрочен план очакваме летни температури, ще има и валежи. В Североизточна България на 1 юли ще има облаци. Също така има условия по Северното Черноморие да превалява. Във вътрешността на страната ще бъде ясно и безоблачно. На Южното Черноморие ще бъде предимно слънчево", посочи синоптикът Петър Янков в "България сутрин".

Той поясни, че следобед на 1 юли в Западна България ще започнат интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Синоптикът каза още, че през почивните дни температурите ще се повишават. По думите му събота следобед ще превалява в северозападните райони и планините, а температурите ще бъдат над 31 градуса.

"Неделя ще бъде по-подходящият ден за любителите на високопланинските маршрути. В нашите планини и по Черноморието валежи не се очакват. Също така и в южните части на Балканския полуостров, а температурите ще бъдат между 30 и 35 градуса", обясни Янков пред Bulgaria ON AIR.  

Той разясни, че последната десетдневка на юли винаги е по-динамична с чести валежи, както в южните ни съседи, така и в България. Синоптикът съобщи, че в момента температурата на морската вода по нашето Черноморие е 23-24 градуса, в крайните южни плажове до 25.

"От неделя започва един по-продължителен сух период с високи температури. У нас в крайните южни райони до 38-39 градуса, особено в средата на седмицата. Превалявания се очакват в края на седмицата в северните части от страната", отбеляза Янков. 

Коментари Напиши коментар

5

toti

преди 1 месец

Вече е 7-ми ,а всеки ден вали и гърми,май нищо не познават пак??Аз от телефона по добре си разбирам как ще е утре......

4

Мен

преди 1 месец

Дъ.рта.та руска свин.чура да се омита заедно с останалите ***.

3

Времето:

преди 1 месец

- Тъкмо за море.