Снимка: БГНЕС


Астрономическото лято започва с минимални температури от 13 до 18 градуса, по високите западни полета до 11-12. Преди обед ще бъде слънчево, но бързо от запад ще се заоблачава. Около обяд над западните и северни райони ще се заоблачи. Следобед ще превалява главно в западната половина от страната и по морето.

В Югозападна България и по Южното Черноморие има условия за силни гръмотевични бури, с условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 28 до 33 градуса.

Над морето облачността ще бъде разкъсана, повече следобед на юг от Бургас, с валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде от север - умерен със скорост до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 25-26 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Морската вода е с температура от 23-24 градуса по северното крайбрежие и до 25-26 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълната до 1,5 метра, по южното крайбрежие до умерено с височина на вълните до 2,5 метра.

Над планините ще има разкъсана облачност. Следобед над Рила и над Пирин ще прегърми. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от изток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина - около 10 градуса , а на 1500 м височина до плюс 18 градуса.

В сряда ще превалява над планините от Западна България. В четвъртък ще премине хладна вълна с интензивни валежи и гръмотевични бури в северната половина от страната. В петък ще захладнее с повече валежи в Източна България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase