Снимка: БГНЕС

Денят ще започне с минимални температури в страната от 4 до 8 градуса. Предиобед ще бъде слънчево над цялата страна. Следобед от запад ще се заоблачи. Билата и върховете на планините от западните райони ще бъдат в облаци. 

Валежи не се очакват. Над източните райони ще има разкъсана облачност. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток –североизток със скорости до 25 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 19 до 25 градуса, по Черноморието до 16-17, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В София се очакват около 22 градуса.

Над планините предиобед ще бъде слънчево, следобед ще се заоблачи и ще бъде леко ветровито. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб до умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина – около 4 градуса, а на 1500 м височина – до 12 градуса. 

НадБалканитепрезследващите дни ще се затопля с повече облаци над западните части от полуострова и по Черноморското крайбрежие, без валежи.

В събота ще превали в крайните западни и южни райони. Ще започне захлаждане. В неделя, понеделник и вторник ще се установи облачно време. В източните и централни части от страната ще вали дъжд. По планините и високите полета ще вали и дъжд и сняг. 

Чувствително ще захладнее, като температурите - в понеделник и вторник в населените места, ще са от 3 до 9 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase