Снимка: БГНЕС

Днешният ден ще бъде слънчев с минимални температури в страната от 0 до 5 градуса, по морето - до 5-6 градуса. По това време на деня ще има разкъсана облачност над Черноморието, а над по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

По-късно от запад ще се заоблачи и ще се настани облачното време почти в цялата страна. Ще духа слаб западен вятър със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 10 до 17 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Балканите времето ще се затопля, но в сутрешните часове не са изключени мъгли. Циклон с център над Прибалтика ще носи валежи от дъжд и сняг над северните територии и над централноевропейските страни. Ще бъде и доста ветровито там.

У нас в четвъртък ще има сутрешни мъгли и облачно време, валежи не се очакват. Дневните температури ще достигат 15-20 градуса. Доста приятна ще бъде обстановката над планините.

В петък от север ще проникне по-хладен и влажен въздух. Преди обед ще превали дъжд и сняг с пролетен характер в Добруджа и над Стара планина.

В събота следобед от запад ще се заоблачи. В неделя над Рила и Пирин ще превали мокър сняг, а в населените места от Югозападна България ще превали за кратко дъжд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase