Снимка: БГНЕС

Студено време ни очаква и днес. Температурите през нощта и в ранните часове във вторник бяха между минус 5 и минус 15 градуса в различните точки на страната.

Особено студено е в котловините на Западна България, Предбалкана и западните подбалкански котловини - по тези места любителски метеостанции измериха до минус 17 - минус 18 градуса. От автоматичните станции на НИМХ в Троян в 5 сутринта беше минус 17,1 градуса, а в Ботевград - минус 17,4 градуса.

Сутринта над страната ще има значителна облачност, по-плътна ще бъде над източните райони. Ще превалява слаб сняг в Добруджа. Следобед валежите постепенно ще спират и от запад на изток облаците ще намаляват. Ще се задържи студеното време през целия ден.

Жълт код е обявен за 5 области в Западна България заради ниски температури. Кодът е в сила за областите София град, София област, Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска. В тези области времето ще бъде студено с минимални температури около минус 12°, минус 10° и дневни - под нулата.

Над западната половина от страната облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Над Източна България ще остане предимно облачно. Ще духа умерен северозападен, в крайните югоизточни райони - северен вятър. Максималните температури ще са между минус 4° и 1°, в София - минус 3°, по Черноморието 1-2, в северните райони 0-1 градус, в южните минус 2 – 0 градуса.

В сряда остава студено сутринта с температури до минус 12 градуса в западните райони, през деня температурите ще са между 0 и 5 градуса. От запад на изток снеговалежите ще се усилват. В петък през нощта, срещу събота в Добруджа снеговалежите ще се усилят. В събота ще има повече слънце, а валежи от сняг не се очакват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase