Снимка: БГНЕС

Минималните температури за днешния ден са от -6 до 0 градуса, по високите западни полета до -9,-10. Над страната облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде ветровито и предимно слънчево, с разкъсани облаци над източните райони.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са 2°-4°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачност над Стара планина, но ще е без валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

Силният северозападен вятър следобед ще отнесе облаците на изток. Студеният въздух, който достигна до Балканите, ще се затопля бавно. У нас ще има и слънце и прехвърчания от сняг в сутрешните часове, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък ще се заоблачи, ще се затопли, а през нощта срещу събота ще превали слаб сняг в северозападните и североизточните райони. В събота на запад ще има повече слънце, а на изток ще има облаци.

В неделя и понеделник ще се затопли. Ще бъде ветровито, по планините ще духат силни южни ветрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase