Снимка: БГНЕС

Минималните температури за днешния ден са от 0 до 5 градуса, в западните полета отрицателни - около -2, -1, а на изток - положителни до 10 градуса. Преди обед ще вали дъжд в западните райони. Следобед валежите ще обхващат и Черноморието, а на запад, по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

Максималните температури в населените места от Западна България ще бъдат от 5 до 10 градуса, а в източните райони и в Югозападна България - до 14-15, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В Източна България ще духа умерен юг-югозападен вятър, около и след обяд за кратко ще се усилва. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 6° и 11°, в източната половина от страната до 14°-16°.

За София максималната температура ще бъде 6 градуса, по Черноморието 14-16, в северните райони 12-14, само в северозападните части на Дунавската равнина ще са около 6-7 градуса. В Южна България дневните температури ще са между 11 и 13 градуса.

В събота ще се задържи дъждовно в западните части от страната. В неделя дъждовете ще бъдат често явление в източните райони, а на запад ще вали мокър сняг.

В понеделник ще вали дъжд и сняг, с по-интензивни валежи в югозападните и в североизточните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase