Снимка: БГНЕС

Днес сутрешните часове посрещаме с минимални температури от -4 до 0 градуса. По Черноморието са положителни - до 1-2 градуса по Целзий.

В източните части на страната времето ще бъде облачно. Над Северна България ще има разкъсана облачност, а в южните части на България ще е слънчево. Вятърът ще бъде свеж от запад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 6 до 12 градуса.

Над Рила и над Пирин ще има разкъсани облаци. Над Родопите ще бъде слънчево и студено. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде силен, от запад - 70 км./ч.

Максималните температури на 2500 метра височина ще бъдат около -3, -2 градуса, а на 1500 метра - до 1, 3. В края на седмицата у нас се очаква да премине поредният средиземноморски циклон, който ще донесе нови валежи от дъжд и сняг,  прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В четвъртък ще се затопли, а следобед отново ще се заоблачава. В петък се очаква дъжд, по-съществено в южните райони. По планините ще вали мокър сняг.

В събота валежите ще бъдат отново от дъжд и мокър сняг. По планините, на височини над 1500 м, ще се натрупа снежна покривка до 25-30 см. В неделя ще има слънце, а температурите в традиционно най-топлите места ще достигат едва 8-9 градуса.

Коментари Напиши коментар

6

Вируслав

преди 5 месеца

Отлично време за вирусите да тръгнат по хората.

5

Анонимен

преди 5 месеца

Ще се затопли и ще вали мокър сняг? Ясно хубава прогноза

4

Анонимен

преди 5 месеца

Много е лошо зимата да те стисне в прегръдката си не подготвен .