Снимка: БГНЕС

Денят започва с минимални температури от минус 1 до 7 градуса. Сутринта ще има облаци над западните райони, по поречието на Дунав и в Горнотракийската низина ще има мъгли. Очакват се валежи, по-интензивни, с количества до 15 л/м2, се очакват в крайните южни части от страната и по Черноморието. Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 5 до 12 градуса, по Черноморието до 14, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Рила и Пирин преди обед ще има облаци с валежи от дъжд и сняг, а следобед ще превали над Родопите и над Източна Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде силен скорост до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина ще са около минус 3 градуса, а на 1500 м - до 5.

В събота ще има повече облаци над западните райони, без валежи. Ще бъде топло за сезона. През нощта, срещу неделя ще завали дъжд в южните райони. В неделя ще бъде ветровито като на запад ще има слънце, а на изток ще вали дъжд.

В понеделник над страната ще преминава средиземноморски циклон с валежи от дъжд, а по планините - от сняг. Във вторник ще вали дъжд и сняг по високите полета, в Рила и Пирин - мокър сняг. Над 1500 м снежната покривка ще достига 10 см. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase