Снимка: БГНЕС

Денят ще ни посрещне с температури от 7 до 13 градуса, по морето - до 13 градуса. През целия ден ще бъде облачно и с превалявания главно над източните и западните райони. Ще бъде ветровито, вятърът ще бъде умерен от изток със скорост до 30 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще са от 13 до 21 градуса, в крайните южни части от страната до 20, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над западната половина от стария континент се вихрят циклони. Вихърът с център над Италия в комбинация с пренос на хладен въздух от север над Балканите ще създават продължителна валежна обстановка в западните и източни части от Балканския полуостров.

По-интензивни валежи се очакват у нас и в Гърция. В петък над страната ни ще се установи дъждовно време с по-интензивни валежи в Западна България. По планинските върхове дъждът ще преминава временно в сняг.

В събота и неделя над цялата страна ще вали, като интензивни ще бъдат валежите по Черноморието, в Добруджа и над западните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase