Снимка: БГНЕС

Утрото ще ни посрещне с температури от 11 до 15 градуса. Преди обед над източните райони ще бъде облачно, докато на запад ще бъде слънчево. По-късно облачността ще се увеличава и следобед ще вали над морето, в Предбалкана и над планините.

Вятърът ще бъде слаб от север-североизток със скорости до 20 километра в час. Максималните температури за деня са от 17 до 27 градуса.

Повече ще вали в следобедните часове. Ще духа умерен северозападен вятър със скорости до 30 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 20 до 24 градуса. Морската вода е с температура от 17 градуса по северното крайбрежие до 19 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до метър и половина, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В събота започва слабо стабилизиране на въздушната маса над Балканите, с повече слънце преди обед и следобедни краткотрайни валежи в западните райони и по Черноморието. В неделя ще бъде предимно облачно и следобед отново ще вали.

В понеделник и вторник ще се задържи дъждовно, като в Западна България се очакват силни гръмотевични бури с условия за градушки. В югозападните райони валежите ще бъдат с проливен характер, а количествата ще достигат до 30-40 л/м2.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase