Снимка: БГНЕС

Над страната ще нахлуе по-хладен въздух, който ще понижи температурите. Днес в 14 области от страната е обявен жълт код заради очаквани значителни количества дъжд, силни гръмотевични бури и опасност от градушки.

Максимални температури ще са от 23 до 28  градуса, според прогнозата на НИМХ.

По  Черноморието  ще има повече облаци преди обед, слабо ще превали. Следобед облаците ще намаляват.  Вятърът ще бъде от  североизток  умерен  до 30 километра в час.  Максималните температури на въздуха ще бъдат от 19 до 21 градуса. Морската вода е с температура от 16 градуса по северното крайбрежие,  до  17 градуса по южното.

Вълнението по Северното Черноморско  крайбрежие  ще бъде слабо, височина на вълните до един  метър  и половина, по южното умерено, височина на вълните до два метра и половина, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

В четвъртък ще вали в цялата страна, а Западна България ще бъде притегателен център за силни гръмотевични бури и градушки. В петък валежите ще спират и облаците ще намаляват. Чувствително ще захладнее. В събота ще има повече слънце и отново ще се затопля с летни стойности на температурите. В неделя разхлаждащи валежи ще има по Черноморието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase