Снимка: БГНЕС

Днес се събуждаме с отрицателни температури от минус 7 до 0 градуса. Сутринта валежите от сняг в североизточните райони бързо ще спират. Преди обед ще има разкъсани облаци.

През деня от запад на изток облаците ще се увеличават и следобед ще бъде облачно и ветровито над цялата страна. Вятърът ще бъде умерен от запад със скорости до 40 км/ч, а по планините силен от северозапад. Дневните температури ще достигат 1-7 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще бъде ветровито с облаци. Вятърът по високите части ще бъде силен до бурен от запад до 80-100 км/ч, в ниските части - от запад до 60 км/ч. Максималните температури на 2500 м височина ще са около минус 4 градуса, а на 1500 м - до 3.

В събота ще има временно разкъсване на облачността. В неделя - валежи от сняг, по-съществени в западните и югоизточни части от страната.

В понеделник и вторник ще бъде студено със слаби снеговалежи в западните и източни части от страната. Новата снежна покривка ще бъде около 5-10 см, а по планините - до 15 см.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase